‘Floraliënhal’, 2019, Gent Biennale van België

IMG_0500

 

Video: test model

IMG_0510

IMG_0508

IMG_0506

IMG_0507

https://smak.be/nl/agenda/biennale-van-belgie-in-de-floralienhal/

https://biennalevanbelgie.be/

‘Floraliënhal’, 2019, Gent Biënnale van België, festival van Belgische hedendaagse kunst
Site specifieke video-installatie

Een film bestaande uit foto’s van de dakconstructie van de Floraliënhal, wordt geprojecteerd op glas. In dit geval op een ronddraaiende glasplaat, een draaiende ‘laterna magica’ geplaatst in een hamsterkooi. Het licht- en schaduwspel hierdoor bekomen, accentueert de architecturale eigenschappen van de Floraliënhal, en geeft ons de impressie van zonlicht dat schijnt door een dakconstructie.

Dit alles wordt in de Floralienhal te Gent geplaatst, een industriële setting met glazen dakconstructie opgebouwd met structuren en transparante delen (waar de beweging van het zonlicht voor schaduwtekeningen zorgt) vergelijkbaar met een hamsterkooi.

Een ruimte waar binnen / buiten speelt.

Zo wordt dit alles een soort schaal-vertaling van de ‘serre-achtige’ monumentale constructie waarin het werk staat tentoongesteld.
‘Floraliënhal’, 2019, Ghent, Biennial of Belgium, contemporary art festival
Site specific video-installation

A stop motion-film of photographs of the roof construction of the ‘Floraliënhal’, is projected on glass. In this case on a rotating glass plate, a rotating ‘laterna magica’, placed in a hamster cage. Its resulting light and shadow play, accentuates the architectural features of the ‘Floraliënhal’, and gives us the impression of sunlight shining through a roof construction.

All this is placed in the ‘Floralienhal’ in Ghent, an industrial setting with a glass roof construction constructed with structures and transparent parts (where the movement of the sunlight makes ‘shadow drawings’) comparable to a hamster cage.

A space that plays indoors / outdoors.

All this this becomes a sort of scale translation of the ‘glasshouse-like’ monumental construction in which the work is presented.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: