Vue de l’Hôtel de la Cloche, Genck, 2015

vue de l'hotel de la cloche 1

Video- installation, mixed media, 2015, Genk

‘Vue de l’Hôtel de la Cloche, Genck’, 2015
Experimentele stop- motion geprojecteerd op raam (site specific), het raam vertoont een beeld van een zicht door een raam naar buiten.  Dit buitenzicht is geïnspireerd op de landschap-schilderkunst & -fotografie van de negentiende en begin twintigste eeuw in Genk.  Hôtel de la Cloche’ werd door tal van kunstenaars bezocht en gewaardeerd.

Reflectie in de ruimte (op grond, op muur en/of op plafond). De projectie op de grond vertoont een reflectie van het ‘buitenzicht’, deze reflectie doet denken aan de schaduwtekeningen en zonlichtschakeringen die door een raamkader naar binnen vallen. De toeschouwer kijkt als het ware naar een door zonlicht veranderlijk buitenzicht, terwijl hij letterlijk wordt overgoten door schaduwtekeningen, zonlicht-schakeringen, reflecties.

De gedaante van zonlicht, reflectie versus realiteit, licht inval van zonlicht in een ruimte, … , deze tracht ik in ‘Vue de l’Hôtel de la Cloche’ op te roepen.
Een animatie-film wordt op een glazen plaat geprojecteerd in een verduisterde ruimte. Op de film neem je het beeld van een buitenzicht gewaar, namelijk de silhouetten van twee bomen door jaloezieën. Daar deze geprojecteerd wordt op een glazen plaat die aan een muur is bevestigd, ontstaat er een reflectie hiervan in de ruimte zoals lichtinval van zonlicht doorheen een raam.  Ogenschijnlijke diepte en authenticiteit hierdoor verwezenlijkt, maakt dat de toeschouwer als het ware door een raam naar buiten kijkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: