Pavillon, 2004, Beelitz – Berlijn

18 Paviljoen, 2004 (1) analoge foto

Analogue photo:

. Kunstplatform Zebrastraat Gent, 28 oktober tem 4 november ’06, jury 1e plaats

. Tan-gents, 20 september tem 19 oktober 2008, Gent, curated by Nayra Martin

18 Paviljoen, 2004 (41)

18 Paviljoen, 2004 (20)

18 Paviljoen, 2004 (13)

‘Paviljoen’, augustus 2004, expo ‘Pavillon’, EEA, Beelitz-Berlijn

Site specific zonlicht installatie

Zonlicht-installatie site specific (plus foto’s analoog)
De karaktereigenschappen van glas en spiegelglas, met name de transparantie, reflectie en het in dialoog gaan met hun omgeving heb ik benut in één van mijn werken.
Door een transparant rode, glanzende (waardoor ook reflecterende) plaat te plaatsen in een verandaconstructie, wordt de architecturale constructie -naast haar eigenlijke aanwezigheid- eveneens via haar reflecties en transparanties zichtbaar in de plexi-plaat.
Daar de plexi-plaat transparant rood is, nemen we de achterliggende architecturale delen rood waar. Door haar glans, de lichtinval en de soms gunstige achtergrond, verkrijgt de transparante plexi tegelijkertijd ook een spiegelende eigenschap. De spiegelende onderdelen zijn vaak groen van kleur daar de veranda zich in
een groene omgeving bevindt. Zo merken we in één beeld zowel rode reflecties als groene transparanties op.

Bij dit werk is maar één tijdsmoment belangrijk en wordt er maar op één moment gewezen; niet het moment van de creatie, maar het moment wanneer de toeschouwer het werk gewaarwordt: het heden.  Ook toon ik via dit werk de plaats en de context waar het zich bevindt. Men wordt zich bewust van de eigenlijke tijd en ruimte waar men zich in bevindt. Het hier en nu worden slechts geaccentueerd, de waarneming ervan gemanipuleerd.

Een andere verschijning verwezenlijkt door dit materiaal, is dat er rode lichtvlekken op de grond ontstaan door het schijnen van de zon doorheen de rode plexi. Naargelang de zon zich verplaatst zullen zich verschillende beelden op de grond aftekenen. Deze steeds veranderlijke rode lichtverschijnselen gaan in dialoog met de vaste structuur van de veranda. Ook bij dit verschijnsel wordt niet alleen het gevangen
licht zichtbaar, maar geheel de metalen constructie, haar omgeving en het fenomeen ‘tijd’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: